Шестокласници останаха кръгли сираци, цяло Неделино им събира пари

Борислав и Ивайло загубили майка си още преди да тръгнат на училище, сега погребват и баща им

Смолян 15.05.2019 11:40 30256 4
Шестокласници останаха кръгли сираци, цяло Неделино им събира пари

Неделино е в потрес след като двама шестокласници близнаци останаха кръгли сираци след смъртта на баща им. Борислав и Ивайло Хаджиеви загубили майка си още като били в детската градина. Жената си отишла от рак, а сега след злополука издъхнал и баща им. Човекът преди време паднал от дърво и имал травми, след това го довършило онкозаболяване.

В социалните мрежи тръгна призив от жена от родопското градче да се помогне на двете момчета финансово и морално.

"Най-искрени съболезнования към Борислав и Ивайло Хаджиеви, близнаци (6-ти клас при СУ Неделино). Късно тази вечер ме сполетя лошата вест и ума отказва да разбере защо и как!? Загубиха майка си преди да я познават, а сега и баща си.

Мисълта ми е, нека да се помогне на тези дечица по някакъв начин. Не всеки от нас има "честта" да остане кръгъл сирак на крехките 12 г., а децата трябва да продължат! Би било добре, ако помощта е поетапна! Парите или нашата помощ няма да върнат думите "мама" и "тате" на устните на тези деца, но можем да подарим малко разбиране и финансова помощ, за да намалим липсите поне....всеки може да помогне! Почивайте в мир, Катя и Здравко....Неделино ще бди над рожбите ви!", призовава Ренета Рашева.

Днес в Неделино изпращат в последния му път бащата на двете деца. Мъжът работел последно по временната заетост.

Кметът на община Неделино Боян Кехайов заяви, че се обмислят начини, с които да се помогне както от общината, така и чрез инициативен комитет, който да събира дарения за близнаците. Със съдбата на децата се ангажира и новият шеф на парламентарната група на ГЕРБ д-р Даниела Дариткова, която е сред най-търсените лични лекари в региона.

Изпрати новина