Шефът на НСО Ангел Антонов е хвърлил оставка. В молбата си за напускане, която той е депозирал, е посочил като мотив преминаването си на друга работа. Това ли е обаче истинската причина?

Припомняме, в началото на миналата седмица стана ясно, че шефът на Национална служба охрана ген. Ангел Антонов е обект на разследване от Военна прокуратура. Срещу него върви проверка за злоупотреби с управлението на служебния автопарк и ловното стопанство "Кричим". Генералът често отскачал там с приятели, а ловните излети били представяни като командировки. Според проверяващите обаче представител на държавната власт не е бил гост на резиденцията, за да се нуждае от охрана.

Сигналите срещу Антонов били получени в президентството и препратени до главния прокурор. Служители на НСО разказват, че Антонов си имал и личен служебен автопарк от 4 лимузини и 2 джипа.

Резиденция "Кричим" бе върната на НСО през 2014 г. Това се случи, след като Върховният касационен съд постанови, че бившият цар Симеон и сестра му Мария Луиза нямат право на собственост върху него и резиденцията, тъй като тя е строена с пари на държавното интенданство миналия век.

Веднага след съдебното решение "царският" имот бе даден на Министерството на финансите, но и тогавашният министър Симеон Дянков го ползваше лично, макар че след като го ремонтира обяви, че ще бъде отворен за посетители. "Кричим" беше даден отново на НСО заедно с персонала и 180 000 лв. за стопанисването му в бюджета.