Шефът на Агенцията по горите Георги Гогов ще подаде оставка. Това се случва след разследване на NOVA за това имало ли е злоупотреби при изграждане на оградата, която трябваше да ограничи разпространението на чумата по свинете.

От дърводобивния бранш се появиха обвинения за подставени лица и неизгодни сделки при изграждането на оградата срещу дивите свине в Северна България. Според хора от бранша горските са изградили оградата на завишени цени, а фирма, близка до директора на Агенцията по горите Григор Гогов, доставяла част от материалите за съоръжението.

Официалната информация от Пресцентъра на МЗХГ гласи: Изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по горите Григор Гогов подава оставка по негова молба във връзка с получени сигнали за конфликт на интереси.  Това става независимо, че те са проверени от Инспектората на Министерството на земеделието, храните и горите и няма открити нарушения. Въпреки това сигналите бяха изпратени и до компетентния орган – КПКОНПИ (Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество).