В Бургаския районен съд тази сутрин започна дело за побой, станал при посрещането на рокери, известни като Вълците на Путин миналото лято. С повдигнати обвинения са Стойчо Г., Светлозар М. и Атанас М. Те обаче не се признават за виновни, а техни съратници от Воински съюз "Васил Левски" дойдоха да ги подкрепят, облечени във военни униформи. На място имаше и полиция, но до сблъсаци не се стигна.

Инцидентът стана на 30 юни, м.г., на бензиностанция ОМВ до магазин Метро. Тогава се спречкаха две групи - тези, дошли да приветстват Вълците на Путин от воинския съюз и хора, протестиращи срещу шествието на "Нощните вълци", пише 24 часа. В ареста бяха прибрани 16 души, като впоследствие с обвинения се сдобиха трима. Според обвинителния акт; подсъдимите са нападнали и били двама от протестиращите , като са им нанасяли удари в главата и тялото. Стойчо дори употребил електрошокова палка, опирайки я в гърдите на Иван Иванов; във врата на Иво Дошев. Атанас М. пък плюел по Иванов и счупил мобилния му телефон.

Срещу тримата са повдигнати обвинения по чл.131, ал.4 от НК -  че по хулигански подбуди са причинили леки телесни повреди. Атанас М. ще отговаря и за повредения телефон.

Двамата пострадали бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци. Дошев иска 3000 лв. обезщетение; Иванов - 15 000 лв.