Нищо, че сега ме виждате с четката, преди това съм бил нещо съвсем друго...

А другото е 4 мандата като общински съветник в Царево, но сега е в София, с четката във фонтана пред Народния театър "Иван Вазов".

Ще го наречем Тихомир, не пожела да застане с лицето и името си пред TrafficNews. Не го виним, вероятно го е срам от роднини, приятели, бивши колеги, макар да твърди, а и той самият да е убеден, че срамна работа няма.

Мъжът е прекарал цели 4 мандата там, за да се озове в София, където в момента се грижи за добрия вид на фонтаните пред Народен театър.

По думите му средния доход на месец трябва да е 1500-1600 лева, за да си близо до средното равнище. "А иначе да гледаш семейство деца, това е утрепия. 37 лева детски? Можете ли да си представите да гледате дете с 37 лева? А иначе насърчаваме раждаемостта. Сбъркана е системата нещо", обясни мъжът.

И обясни: "Народа навремето е казал за Рим - хляб и зрелища. Да, ама точно това е провалило империите. Като свършат зрелищата - край, няма гладиатори, няма и хляб. Така че народа е преди всичко. От народа, за народа".

Мъжът обясни, че има трима сина. И тримата са в Англия. "Е няма. Казват, че се чувстват като граждани на света там".

"Тук е сбъркано някъде нещо. Дори и да си студент и да работиш, ако някой не те финансира, ти си обречен, колкото и да си умен. И дефакто отива некадърника, на който има да му се плати. И за туй по образование паднахме много, а преди бяхме на 2-ро, 3-то място", поясни той.

"Какво като съм бил общински съветник, какво като съм треньор по обраование? Оцелявам, там е 600 лева, но тук е 1100 примерно. Трудно е момчета!", завърши той и продължи работата с почистването на фонтаните.