Разцепление в лагера на майките на деца с увреждания. Взаимни обвинения за преследване на политически интереси и задкулисие и извънредна среща между тях беляза днешния ден. След като майките постигнаха първата си победа - оставката на вицепремиера Валери Симеонов, в лагера им започна разцепление за това трябва ли да продължат протестите или не.

"Войната си продължава, това е една малка спечелена битка, ние ще изчакаме - ние продължаваме с присъствието, не е точно протест", обясни Вера Иванова от инициативата "Системата ни убива.

Други обаче са на мнение, че след като Симеонов си е подал оставката, а Борисов я е приел и има чуваемост на исканията им в работните групи, няма за какво да се протестира повече.

Според част от майките с черни тениски - решенията в лагера започнали да се вземат еднолично. Двете страни започнаха и да броят кой колко е протестирал. Майките в черни тениски намекнаха и за преследване на политически интереси и задкулисие. Пред камерата на Bulgaria ON AIR и двете страни отрекоха това да е вярно.

"Всички, които имат интерес, се опитват да го яхнат. Кой е успял, кой не - честно казано не зная. Ние няма да се откажем. Системата няма да ни убие", заяви Павлина Радкова

Каузата - нормален живот за хората с увреждания все още обединява майките с черни тениски. И те все още се надявам скоро да ги заменят с бели. Пътят към така жадуваните законови промени вече виждат по различен начин.