Защитници на животните от цялата страна опънаха палатки край Евксиноград за протестен лагер. Те се обявиха срещу насилието над животни и настояват за промени в Наказателния кодекс. Исканията им са наказанията за проявена жестокост и издевателства над животните да бъдат сериозно увеличени. 

"Този път избрахме да протестираме край Варна, където повече хора ще разберат какъв проблем имаме в страната, в това число и чужденците", сподели пред TrafficNews Ирина Николова, която е един от организаторите на протеста.

Припомняме, че преди почти три месеца хора от цяла България организираха мащабно шествие в столицата. Заедно с домашните си любимци те минаха по булевард "Витоша" и пред Министерския съвет в София, за да изразят своето възмущение от лошото отношение към животните.

Според организаторите на протеста, събрал над 300 души, случаите на посегателства към четириногите зачестяват, като главните виновници за това са кметовете на общините, както и служителите, които отговарят за условията в приютите.

Ирина Николова сподели пред екипа ни, че резултат от масовия протест нямаше и затова са решили да продължат протеста си във Варна.