МВР стартира инициатива, чрез която иска да покаже, че униформените служители не са страшни. Целта е да се покаже, че не е необходимо децата да се плашат с тях.

Началото е дадено от полицията в Бургас, на чиято Facebook страница бяха публикувани снимки на въоръжени служители на реда, които се здрависват с деца и им подават цветя.

"Те не са страшни, не плашете децата си с тях", е посланието, което полицията в Бургас оставя. От МВР смятат, че по този начин ще приобщят малките към идеята, че полицаите служат, за да им помагат, а не, за да им пречат.



Това не е първият опит на МВР да е близко до хората. Вътрешното ведомство многократно публикува дружелюбни клипчета и снимки, с които цели да скъси дистанцията между силовата струкутура и останалите граждани на страната.

Не за първи път МВР уповестяват публично как помагат на хора в нужда. Често в социалните мрежи попадаме на клипове и снимки, на които се вижда, че служителите на реда помагат на закъсали автомобили, на възрастни хора, на деца, или пък показват акции на арестувани нарушители на реда.