Турски гражданин ни удари със 100 км/ч, заяви един от пътниците в блъснатия от турски тир автобус №7 на АМ "Тракия" тази сутрин. Йордан е приет в "Света Анна" с травма в главата при катастрофата. Малко по-късно той бе освободен за домашно лечение.

"Пътувахме си и един турски гражданин ни удари със 100 км/ч. в канавката. Шофьорът ни караше бавно, дори в аварийната лента. Той овладя рейса", разказа Йордан пред журналисти. "После имаше жена с избити зъби, един човек лежеше до вратата - не знам жив ли е или не. Ние започнахме да си помагаме да излезем от рейса".

"Буквално минути след катастрофата докараха първите тежко пострадали пациенти. От спешното отделение блестящо са се справили - само за един час са извършили всички процедури, при това става дума за 7 пациенти", разказа д-р Луков пред Канал 3. Двама от тях са в достатъчно тежко състояние, добави той, като прогнозира дълго лечение за тях. Един от мъжете е със сериозна черепно-мозъчна травма.

Средната възраст на пострадалите от катастрофата, които са транспортирани в "Света Анна", е към 50 години, отбеляза д-р Луков. "Останалите са получили тежък стрес, при тях проблемът в тялото може да мине по-бързо от проблема в главата", изрази опасения лекарят.

Междувременно стана ясно, че шофьорът на турския тир е задържан за 72 часа, съобщи прокуратурата.