Ремонти ще оставят на сухо почти цял ден утре всички, които живеят и работят в центъра на София, както и в някои квартали. Това става ясно от съобщение на "Софийска вода" .

Заради подмяна на пожарни хидранти на улиците "Цар Калоян" и "Алабин" се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 ч. на живеещите в района на бул. "Витоша", ул. "Алабин", ул. "Княз Александър I", бул. "Цар Освободител". Това означава, че без вода ще останат от депутатите до всички заведения по "Витоша", както и куп институции, чиито сгради са на жълтите павета.

Сухият режим ще засегне още няколко столични района.
Поради реконструкция на уличен водопровод на ул. "Летоструй", в кв. "Васил Левски", се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 ч. на живеещите в района на ул. "Летоструй", ул. "Витиня", ул. "Рилска обител", ул. 546.

Изграждане на сградно водопроводно отклонение на ул. "Фредерик Жолио Кюри", в жк. "Изгрев", се налага спиране на водоподаването от 09.30 до 16.30 часа на живеещите в района на ул. "Димчо Дебелянов" от ул. "Антон П. Чехов" до ул. "Димитър Гичев", на ул. "Чарлз Дарвин" с номера 14А, 14Б, на ул. "Атанас Далчев" с номера 10, 15-19, 8.

Във връзка с извършване на строително-монтажни работи на ул. "Патриарх Герман", в с. Герман, се налага спиране на водоподаването от 09.00 до 21.00 ч. на живеещите в района на с. Лозен в карето между ул. "Кайгана", ул. "Св. Св. Кирил и Методий", ул. "Еделвайс", ул. "Бузлуджа" и ул. "Съединение".

Ще бъде спряно водоподаването и на карето между ул. "Съединение", ул. "Дъб", ул. "Къси дол", ул. "Акация"; на карето между ул. "Преслав", ул. "Съединение", ул. "Варовита", ул. "Крушите"; на карето между ул. "Съединение", ул. "Васил Левски", ул. "Васил Левски", ул. "Могила", ул. "Теменуга"; по ул. "Съединение" от ул. "Лозен" 97 до АМ Тракия, местност "Чикерица", ул. "Околовръстен път" 360. Ще бъде спряна водата и в с. Герман, във вилна зона "Врана Герман" - ул. "Ливадите" и ул. "Чардаклийска кория". Вилна зона "Лозето"- западно от ул. "Самоковско шосе".

Във връзка с изключване на уличен водопровод до бл. 213, в жк. "Красна поляна" II, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 17.00 ч. на живеещите в бл. 212, бл. 213, бл. 214, бл. 215.

Поради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Троянов път", в с. Казичене, се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 17.00 ч. на живеещите в района на ул. "Троянов път" от ул. "Липите" до края на улицата.

Заради подмяна на сградно водопроводно отклонение на ул. "Станислав Доспевски", в кв. "Васил Левски", се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 16.30 ч. на живеещите в района на ул. "Станислав Доспевски" от ул. "Княгиня Тамара" до ул. "Велбъжд".
При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа ще се осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска, успокояват от "Софийска вода".