"Стефан имаше рани по лицето и синини точно под очите. Видяхме ги още, когато намерихме тялото му под железопътния мост над река Искър. Затова сме убедени, че той е станал жертва на побой". Това заявиха пред TrafficNews близки на 31-годишния мъж от столичния квартал Абдовица, чиято мистериозна смърт доведе до протести пред Осмо Районно управление на полицията.

Стефан Трифонов ще бъде погребан утре, но близките му не смятат случая за приключен. Те са скептични и за новата версия на полицията за гибелта му. След като първоначално твърдяха, че младият мъж се е самоубил, хвърляйки се от моста, служителите на реда твърдят, че той е издъхнал от исхемичен инфаркт на миокорда, получен вследствие на заболяване.

Роднините на Стефан обаче са категорични, че той е бил напълно здрав и е нямал никакви оплаквания. Освен това симптомите, които е трябвало да проявява 31-годишният мъж, са силно изпотяване и пристъпи на задушаване. Той обаче никога не е имал подобни проблеми и дори хората, които са го видели преди смъртта му не са забелязали той да да не се чувства добре.

От семейството на Стефан отбелязват като странен факта, че в експертизата е оставено празно полето за приблизителен час на смъртта.

Днес беше вторият пореден протест на близките и приятелите на Стефан пред полицейското управление в "Дружба", което отговаря и за квартал "Абдовица".

По време на импровизирания митинг участниците в него разказаха, че след като е намерено тялото на Стефан във водата, то е било извадено от дошлия екип на пожарната. Трупът му обаче бил оставен на брега на реката и никой не пожелал да го пренесе до колата, която трябвало да го откара. Близките разказват, че се е наложило собственият брат на Стефан –Велин Трифанов, да пренесе тялото, заедно с негови приятели.

Роднините на починалия продължават да настояват за обстоятелствено разследване за смъртта му. Според тях случаят е претупан и се търси най-удобната версия, за да не се проверят всички подробности и неясноти, които будят съмнение. 

Предната вечер преди деня, в който Стефан ъеше намерен мъртъв, е имало сериозен конфликт между роми и българи в "Абдовица". Подозренията на протестиращите са, че това може да има общо със случая. Подозренията се засилват и от липсата на джобните пари, които младият мъж носел в себе си. 

Роднините на Трифонов настояват полицията да прегледа всички записи от камери в района и да не спира да работи по случая, докато не намери истинската причина за смъртта му.

В петък сутринта близките на Стефан отново ще се съберат пред Осмо РУ в Дружба, където ще заплят свещи и ще носят снимки на починалия мъж. 

Приятел на Стефан от Абдовица се чул с него малко преди да умреМладежът бил в отлично настроение и не се оплаквал от нищо, твърдят близките му, които чакат обяснение за следите от побой

Нова версия за смъртта на Стефан от Абдовица не спря протеститеСега полицията твърди, че 31-годишният мъж е починал от инфаркт, близките са убедени, че е удрян