Пет населени места от областта са без ток заради аварии в резултат на силния вятър, съобщиха от електроразпределителното дружество. Без електрозахранване са селата Лесичово, Боримечково, Калугерово, Виноградец и Сестримо.

Аварийни групи на дружеството работят за отстраняване на проблемите и възстановяване на нормалното подаване на електричество.

В Пловдив Пожарната е накарак заради силния вятър. 

„Повечето сигнали касаят района на Асеновград. Там поривите на вятъра са най-силни. В момента имаме екипи, отзовали се на 3 сигнала за опасно наклонени дървета. Два екипа са в Куклен, а един е в Асеновград. Надвисналите дървета ще бъдат отстранени“, каза инсп. Цвятко Дешев. По думите му, всички сигнали се отработват своевременно, като с приоритет са тези, където опасността е най-голяма. Няма данни за притиснати коли или за застрашени хора.

На територията на град Пловдив има паднали малки клони. Вятърът вдига във въздуха предмети като чували, кашони и пепелници. На много места има преобърнати столове и повалени чадъри. Гражданите трябва да бъдат особено бдителни, излизайки навън.