КАТ отне книжката на популярната синоптичка Гери Малкоданска заради неплатени глоби. Красавицата, която през септември м.г. стана майка на момче, в понеделник е била зад волана на тузарския лек автомобил „Мерцедес“. В ранния следобед тя била спряна за рутинна проверка на бул. „Цариградско шосе“ в София от пътни полицаи, близо до хотел „Плиска“. Ченгетата поискали документите на Малкоданска, за да разберат дали са изрядни. Оказало се, че има неплатена глоба в размер на 20 лева, за която тя не подозирала.

„Отивах на работа. Нямам представа за какво е фишът, а и полицаите не успяха да ми обяснят. Излезе им само, че съм длъжница. Може би е за неправилно паркиране или светлини, не знам. И друг път съм имала глоби, които веднага съм плащала. Не знам как е възможно да имам глоба, за която не съм уведомена“, каза синоптичката, цитирана от в. „Телеграф“.

Въпреки това органите на реда са задължени по закон да вземат свидетелството за управление на автомобил на всеки водач или пътник, за когото установят, че има задължения към Пътна полиция. Красавицата не се противила и с усмивка предала документа на униформените.

Наложило се да повика свой близък, който да кара колата й, защото вече по закон се водила неправоспособна. Гери е убедена, че става дума за някаква грешка и ще я нищи до последно. Недоумява как заради 20 лева я изкарват престъпник и до последно не вярвала, че ще й вземат книжката. Допълва, че предните й глоби са за дреболии като говорене по телефона, светлини. Когато се издължи на КАТ, документът й ще бъде върнат.