Образованието в училищата в България в последните години върви към по-лошо, смятат болшинството от българите. Резултатите са по-неблагоприятни в сравнение с аналогично изследване преди няколко години. Това сочат данните по актуални през септември въпроси от изследване, направено от "Галъп интернешънъл" в периода 5 - 11 септември сред 769 души. Това е ежемесечното, независимо във финансирането си, национално представително проучване, което повече от четвърт век изследва мненията всеки месец по метода "лице в лице", пише dnes.bg.

На въпрос: "Според Вас, като цяло, накъде върви образованието в училищата в България в последните години, към по-добро или по-лошо?" 16% от интервюираните дават положителен отговор. За сметка на това негативният дял отговори е 63%. 21% не могат да преценят. През 2012 г. в аналогичен сондаж на "Галъп интернешънъл" 23% отговориха позитивно на този въпрос, а 48% негативно. Останалите се колебаеха.

Дългогодишният изследователски опит на "Галъп интернешънъл" по темата сочи, че негативното отношение се дължи не толкова на работата на учители и преподаватели, колкото на цялостното усещане за неадекватна работа на политиците.