9-годишно момченце от 4 месеца е мартретирано от собствената си майка Танка Христова. Детето е било бито, горено с цигари, а приятелят на майка му, който е полицай, дори си позволил да го заплашва с пистолет, твърдят хора, запознати със случая, пред m.flagman.bg.

Сагата продължавал вече четвърти месец, а институциите бездействали. След почти всяко злодеяние малкият Патрик е бил разпитван от органите на реда – полиция, Агенция за закрила на детето и други. Отникъде обаче не се наемат да окажат съдействие на изпадналия в безизходица второкласник, защото както той самият твърди: Никой не иска да ми помогне, защото вярват на мама!.

Майката е алкохоличка и тормозеше детето още преди връзката си с полицая. Сега обаче явно са се намерили сродни души и заедно издевателстват над Патрик, разкрива част от пъзела Марияна Петкова – жената, която от месеци се опитва да помогне на детето. Детето настоява, че не иска повече да живее с майка си, която го бие. Иска за него да се грижи биологичният му баща Христо (на снимката)

Не искам повече при мама! Хвана ме за ръцете и започна да ме стиска. Щеше да ми скъса кожата, едва успях да се измъкна, проплаква 9-годишният Патрик, докато баща му се опитва да го успокои.

Във фейсбук дори е създадена група в помощ на детето. Хората призовават Патрик да бъде взето от майка си и за него да грижи баща му, каквото е и желанието на малчугана.