От БСП обвиниха зам.-министъра на транспорта Ангел Попов в изнудване на превозвачи. Това се случвало в периода 2012-20014  г. в качеството му на председател на браншова организация. Той събирал пари от колегите си с цел уреждане на разрешителни за превоз на товари. От прокуратурата ще направят проверка.

„Това е претоплена гозба. Преди пет месеца част от бранша, който в момента претопля манджата, пак повдигана този въпрос. Бяха ми извършени много сериозни проверки. Завел съм дело срещу един от хората, които е писал против мен. Сега ще заведа още две дела, включително срещу депутата Георги Свиленски”, заяви пред Нова Ангел Попов.

„По никакъв начин няма да разреша да се петни името ми и ще го докажа. Парите, които ще спечеля от делата, ще даря за пострадали от катастрофи”, каза още зам.-министърът.

Той допълни, че не знае с каква цел е оклеветен и заяви, че няма конфликти с никого.

„В момента обаче сме засегнали много интереси. Спряхме изключително голяма корупция. Имаше промени на ниво директори, включително подадени документи в прокуратурата. Има много засегнати лица”, поясни Ангел Попов.

„Спряхме продаването на книжки и минаването на теоретични изпити на хора, които са неграмотни и необучени. И това мога да го докажа с цифри”, допълни още той.