„Неуместни шеги” и „гафове” са думите на Антон Тодоров и на вицепремиера Валери Симеонов, казани в ефир на водещия на „Здравей, България” Виктор Николаев. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш журналист Тома Биков.

 „Никой не е заплашвал Виктор Николаев. Това е просто проява на неудачно чувство за хумор Ако действително съществува механизъм за уволнение на журналисти от политици, това няма да се обявява по телевизията”, категоричен беше Биков в ефира на Нова ТВ.

 „Борбата за свободата на словото е работа на журналистите, за това не може да с разчита на политиците – те имат склонност да я ограничават. За да не се случи това, трябва да има много сериозен отпор от страна на журналистическата гилдия”, коментира още Биков.

Скандалът около недопустимите изказвания на политици се завихри в петък, в ефира на "Здравей, България".

На въпрос на Виктор Николаев дали изборът на самолетите "Грипен" от служебното правителство на Огнян Герджиков е "продукт на определена шайка", Тодоров отговори: "Много силни думи употребявате. Ще Ви изядат хляба. Вече изядоха хляба на колежката ви. И тя малко така беше тръгнала в някаква посока, но сега виждам, че липсва столчето й".

Вицепремиерът Валери Симеонов пък си позволи да коментира как Виктор Николаев е назначен в телевизията . "С конкурс ли сте назначен? Сложили са ви на временен договор и са ви удължили. И останахте сам на всичкото отгоре...", обърна се Симеонов към Николаев. 

Коментирайки скандалите с роднински назначения, Симеонов се обърна към водещия с думите: "Вие нямате ли роднини? Те не работят ли някъде? Къде работят? Използвали са връзките на водещия на Нова телевизия? Точно това е станало, бъдете сигурен. Утре, ако съм злонамерен, ще разработя един "Викторгейт".