Министър-председателят Бойко Борисов определи като достоен морален акт оставката на Делян Добрев.

Премиерът коментира скандалът с назначените роднини на Добрев Хасково и обвиненията от БСП за "шуробаджанащина" по време на заседанието на Министерския съвет, което този път се проведе от резиденцията "Евксиноград" във Варна. "Всеки съди сам по себе си. За БСП властта винаги е била власт и пари, над 100 години. Делян Добрев е безспорен професионалист, авторитет в града си. Реакцията на партията е разбираема", заяви Борисов.

Той заяви, че не иска да коментира БСП. Всички знаели какви са и заради това ГЕРБ ги побеждавали "избор след избор".

Премиерът обясни, че е разговарял с Добрев в неделя сутринта. "Длъжни сме да покажем, че оставката е морален акт. Самият аз съм го правил. Партията иска той да остане в нея и винаги е добре дошъл", коментира министър-председателят. Според него разговорите за Хасково така и не са се завъртяли около това дали хората, които Добрев е посочил, млади и образовани, са компетентни и дали градът се е развивал добре.

Борисов заяви, че думата "кум" вече няма това значение, което е имало преди. „БСП умее да подбира добре подбрани изрази, а и спазват тактиката, че най-добрият начин да унищожиш един човек е да си послужиш с добре подбрани истини за него. Да, имал ли е Делян Добрев братовчедка - има. Да, сложил си е подписа да се оженят, като кум", обясни той. Премиерът добави, че темата как е управляван градът не стои. „Дори нахалството на кмета да не си отива заедно с Делян Добрев, но това е негов морал и право", допълни премиерът.

Депутатите днес гласуват оставката на Добрев - подробностите ТУК