„Съпругът ми работи в „Лукойл”, но никога „Лукойл” не е спонсорирал моя кампания или кампания на БСП, заяви пред Нова ТВ лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Вчера Цвета Караянчева от ГЕРБ попита през медиите къде работи съпругът на Нинова, дали е вярно, че работи в „Лукойл“, на каква позиция работи и каква заплата получава. От ГЕРБ настояха да знаят и дали „Лукойл“ е спонсорирала кампания на Корнелия Нинова и на БСП.

Нинова съобщи, че съпругът й работи като ръководител група „Контрол и метрология” в „Лукойл”, а заплатата му е по-малка от тази на един депутат.

„Когато ГЕРБ управляват, те си водят роднините в държавни фирми, на държавна хранилка, в бордове на управление. Когато БСП управлява, съпругът ми напуска всички държавни фирми, в които работи. Когато управлява правителството на Сергей Станишев, съпругът ми напусна Агенция „Митници”, където беше митнически инспектор. Когато управляваше правителството на Пламен Орешарски съпругът ми напусна държавната фирма „Елби Булгарикум”, съобщи Корнелия Нинова. 

"От 2014 година, откакто съпругът ми работи в "Лукойл", в парламента са гласувани 9 закона, свързани с горивата. 8 пъти не съм гласувала умишлено. Гласувах само, когато се освобождаваше от акциз горивото за отопление на хората", подчерта още Нинова. 

Корнелия Нинова съобщи, че БСП ще провери и изнесените от ГЕРБ факти за кмета на Каварна Нина Ставрева. „Ще направим проверка и няма да има разлика между наши и ваши”, обясни тя.