Малко дете изчезна внезапно и до този момент никой няма идея къде може да е! 2-годишното детенце, което е от село Малко Брягово, Хасковско, от вчера е в неизвестност. Момченцето е обявено за общодържавно издирване, потвърдиха и от областната дирекция на МВР в Хасково.

Жалба в полицията подала майката вчера малко след 18 часа. Пред униформените жената от старозагорския град Мъглиж заявила, че около час по-рано оставила невръстното си дете без надзор в дома си, който обитавали, съобщава haskovo.net. Майката излязла с дядото на детето, който бил дървосекач в Малко Брягово, когато 2-годишното момче изчезнало.

Веднага след сигнала е започнато издирване, в което се включил и екип от спасително-аварийна дейност на противопожарната служба. Огнеборците оказали техническа помощ чрез осветяване на предполагаеми участъци при издирване на детето. Претърсена е голяма площ във и около селото, но до този момент детенцето все още не е открито.

Запознати със случая обаче изтъкнаха друга версия около изчезването на невръстното дете. По думите на местни хора момченцето отишло с 4-годишното си братче или сестриче до съседна къща за яйца. Тогава по-малкото дете изчезнало. Издирването на момченцето продължава.

Обновена в 14,50 часа: Щастлива развръзка! Детето е открито невредимо днес в 14 ч, съобщиха от полицията.