Изненадващо главният секретар на МВР Младен Маринов обяви, че бащата на отвлечения Адриан Златков е затруднил работата на службите, след като се е дистанцирал от тях и е работел по свой план. Пред bTV той заяви: „Това е негов избор, тъй като касае живота на детето му. Ние няма как да го задължим той да го постави в риск, защото за всяка наша намеса без негово желание ще бъдем обвинявани, тъй като там все пак има заложник”.

Припомняме, 25-годишният син на собственика на "Софауто" Тони Златков - Адриан, бе отвлечен на 30 август и след 12 дни в плен бе освободен от похитителите и оставен на пътя София-Самоков жив и здрав. По-късно бащата призна, че е водил една седмица преговори и е платил откуп.

По думите на главния секретар на МВР обаче е важно по случая да не изтича актуална информация и тези, които са извършили престъплението, да не се ориентират по изказванията докъде е стигнала работата на криминалистите.

"Екипът е свършил много работа, но това трябва да бъде облечено и с процесуална форма, за да бъде ползвано като доказателство”, подчерта Младен Маринов. По думите му всичко, което от полицията са могли да съберат като доказателства, е направено.

Според главния секретар на МВР се работи и по версията за група, която е действала само за да отмъсти или за да сплаши Тони Златков, и по версията за нова група, която би извършила и следващо похищение.

„Всеки, който извършва такова престъпление, е нагъл. Но не може от едно такова действие да преценим, се възвръща някаква група”, посочи Маринов.

Същевременно пред БНР директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов заяви, че се надява съвсем скоро да има задържани за отвличането на 25-годишния Адриан Златков, съобщи dir.bg.

"Отвличането на Адриан Златков беше факт. В МВР има създаден екип за работа и този екип е от най-добрите служители от абсолютно всички оперативни структури. Екипът, към момента, работи доста добре. Аз съм оптимист за изхода от работата по този случай, от това, което знам, че колегите са достигнали. Надявам се в най-кратки срокове да имаме и задържани", заяви Спиридонов.