Истински екшън като от по филмите се е разиграл по обед на плажа в бургаския квартал Крайморие. Спасителите на крайбрежната ивица забелязали с биноклите си бедстваща лодка във водите в залива. Видимо изглеждало, че тричленният екипаж от двама мъже и едно момиче на малкия плавателен съд има проблем с двигателя.

Отговорните лайфгардове веднага сигнализирали концесионера на плажа и спасителната акция била задействана за минути, пише Флагман.бг. Лодката била навътре в морето - около 3-4 километра, а заради силния вятър вълните достигали до метър и половина.

Самият концесионер и негов колега моментално яхат джетовете си и се отправят към местопроизшествието. Там те наистина се убеждават в опасенията си. Морето блъска зверски малката лодка, а екипажът панически се опитва да спаси положението, за да не се обърне плавателният съд. Понеже вълните са големи и е изключително трудно да се закачи въжето за издърпване, мъжът скача в морето и успява да направи невъзможното. Ужасът вече е приключил. Лодката за минути била издърпана до брега и ситуацията се разминала с финален край.

Снимка: Флагман.бг