Лазар Влайков вече не е председател на Общинския съвет в Септември. Оставката му беше гласувана днес от колегите му. Влайков е собственик на пистолета, с който в ресторант в село Виноградец беше застрелян 47-годишния Атанас Тонкев. Постът на Влайков се заема от Кирил Тодорин от ГЕРБ.

Самият Влайков беше изключен от същата партия дни след инцидента. От ръководството на ГЕРБ го призоваха не само да се откаже от поста си на председател, но и да напусне изцяло общинския съвет.

Все още се чакат експертизите по случая. Припомняме, че версиите, по които прокуратурата работи, са две. Едната е, че Влайков е стрелял с новозакупения си глок. Другата е, че пистолетът е бил в ръцете на 6-годишно дете, чийто рожден ден се празнувал в ресторанта. Според тази версия детето натиснало спусъка и произвело фаталния изстрел, убил Тонкев.

Случаят беше прехвърлен в Окръжната прокуратура в Пловдив заради съмнения, че Влайков може да е говорил с районния прокурор на Пазарджик Георги Кацаров веднага след инцидента.

Очаквайте подробности и ВИДЕО с коментар от самия Влайков!