Протест на десетки земеделски производители в Монтанско. Причината – две фирми наемат земеделски земи без знанието на собствениците. Хората твърдят, че никой не ги е потърсил, за да сключат договор и не разбират, как земите им вече са отдадени на други фирми. 

"Имам 15 дка земя. От 10 години имам сключен договор за обработване на моята земя с един и същ арендатор да я обработва. Преди месец отново сключих договор със същата фирма и преди два дни разбрах, че някой без мое знание и разрешение, без да ме уведомят, се оказвам без земя. Той е извадил договор с някаква фирма да ми вземе земята под наем", заяви пред Нова една от потърпевшите собственици на земеделска земя.

Хората от Вълчедръм твърдят, че никой не ги е потърсил, за да сключат допълнителен договор и не разбират, как земите им вече са отдадени на друг собственик. 

"Преди два дни научих, че с някакъв договор някой друг се разпорежда с моята земя. Сега аз се оказвам без земя", оплака се друг ощетен собственик на земя. 

Засегнатите настояват Агенцията по вписванията да забрани вратичките в закона, които позволяват на арендаторите да се разпореждат със земята на собствениците без да ги уведомяват.