МВР предприе мерки за облекчаване на административното обслужване на гражданите, заявили молба за издаване на български документи за самоличност, съобщиха от институцията. До 30 септември с удължено работно време от 08.00 до 18.00 часа всеки делничен ден ще работят служителите, отговарящи за издаването на документи за самоличност, в Първо и Шесто РПУ. Двете структури и съответният отдел на бул. "Мария Луиза", ще работят и в събота от 08.30 до 13.30 часа

Със заповед на старши комисар Ивайло Иванов – директор на СДВР, се въвежда нова организация на работното време на системните оператори в сектор "Български документи за самоличност" на територията на столицата.

Новата организация на работа е въведена след направен анализ на най-натоварените районни управления за издаване на лични документи, пише Дневник. Тази промяна цели облекчаване на административното обслужване на гражданите и повишаване на качеството на услугата. Тя е продиктувана и от факта, че през летния период се увеличава броят на желаещите да заявят и получат български документи за самоличност, допълват от МВР.

От СДВР уточняват, че при необходимост и допълнителна оценка на ситуацията срокът на създадената организация би могъл да бъде удължен.