26-годишната англичанка Софи, която скочи от хотел в Слънчев бряг, е в много тежко състояние - буквално между живота и смъртта. Тя е в кома с тежка черепно-мозъчна травма. Лекарите не дават гаранция дали ще се оправи. В момента я поддържат в медикаментозна кома.

Разследващите нищят причините за тежкия инцидент. Едната версия е, че Софи е злоупотребила с алкохол, вероятно и наркотици. Не е изключено обаче да става дума и за нещастен случай. Пострадалата англичанка е пристигнала на почивка три дни по-рано заедно с приятеля си. Мъжът обаче не бил в стаята, когато станала трагедията.

Инцидентът със Софи обаче не е първият случай на балконинг за тази година, пише "Телеграф" и припомня мистериозната трагедия с млада хасковлийка през пролетта. 30-годишната Лора от Хасково загина след полет от 5-ия етаж на апартаментен комплекс в западната зона на Слънчев бряг. Случаят до момента не е разкрит.

Младата жена е пристигнала, за да приготви семейния апартамент за сезона, но още на следващата нощ съседи открили тялото й мъртво под терасата. През миналото лято четирима туристи загинаха след злополучен балконинг в курорта. В повечето случаи жертвите са паднали или скочили през терасите след огромно количество изпит алкохол и приета синтетична дрога.