Мъртви плъхове вцепениха местни и туристи на Морска гара в Бургас, след като изненадващо и в големи количества се появиха следобед край корабчетата за разходки до остров Света Анастасия. Гризачите изневиделица изплували от някъде и веднага приковаха вниманието на пасажерите. Сред тях имаше и много деца, които извадиха телефони да си правят селфи.

Засега не е ясно как са попаднали плъховете в морето. Едно от предположенията е, че са изтекли от мръсен канал. Другата версия е, че гризачите са от трюмовете на някой кораб и при разтоварването му са се озовали във водата, а теченията са ги докарали до Морска гара.

Най-смелото предположение бе, че е възможно да са били пуснати нарочно от "доброжелател", който иска да навреди на имиджа на Бургас, пише 24 часа. Затова ще бъдат проверени всички камери в района на Морска гара, за да се установи точно каква е причината за масовата поява на умрелите плъхове.

"Не сме получавали сигнал, но е възможно да са попаднали и от канализацията", коментира шефката на РИОСв-Бургас тонак Атанасова. До късни следобед нямаше становище и от Басейнова дирекция, която се грижи да чистотата на водите в залива.