"Националният герой" Динко Вълев, който раздава акъл пред камерите и юмруци зад тях, беше изкаран от ареста на полицейското управление в Първомай и качен в линейка. Според адвоката му Марин Марковски, „на клиента ми му е прилошало”. Ловецът на бежанци е откаран в болница в Първомай, а след това в следствения арест в Пловдив.

Арестът на Динко Вълев беше удължен на 72 часа. Той е привлечен като обвиняем за причиняване на телесна повреда по хулигански подбуди и за увреждане на чужда вещ.

Припомняме, вчера Динко бе задържан, след като  преби мъж и му счупи телефона.  Той е имал среща с друг мъж, за да оформят сделка за закупуване на коли за вторични суровини. Двамата обаче не се разбрали и се скарали, заяви директорът на пловдивската полиция Атанас Илков пред наш репортер.

След това Динко ударил два пъти бизнес партньора и му счупил телефона. Ямболията си тръгнал от града, а пострадалият се оплакал в полицията. Оттам се обадили на Динко да се яви в полицейското управление, а след като се появил, той бил арестуван.

По-рано този месец Динко Вълев попадна зад решетките, след като 43-годишен мъж се оплака, че му е нанесъл побой. След това беше пуснат от ареста.

Преди това пък предишната му приятелка се оплака, че я е пребил жестоко. 

Оказа се, че Динко е изпращал заплахи и на блогърката Татяна Кристи, която го осмива в скечовете си. Той  й изпратил аудио предупреждение, че ще й направи живота черен. В момента, в който тя разказа за заплахите, Вълев заяви, че не си спомня подобно нещо и въпросната блогърка "търси известност, използвайки името му". Стигна и по-далеч в оправданията, като заяви , че тя искала да излиза с него, но той й отказал.