Ромска майка на 9 деца, която живее в имот на Националната компания "Железопътна инфраструктура", се появи пред министерството на транспорта с 6 деца със заплаха да се самозапали.

На мястото присъстваше и обявилият се за ромски еврокомисар Петко Асенов, съобщи 24 часа. Причината е, че сградата, в която тя и децата й живеят в кв. "Подуяне", ще бъде събаряна по предписание на кмета на района Ева Митова.

От НКЖИ заявиха, че едноетажната постройка, която е тяхна собственост, е опасна за живеене. Населяват я предимно самонастанили се. Самата майка - Анета Николова, и децата й, също са се самонастанили и нямат нищо общо с инфраструктурната компания.

От 2014 г. компанията е сключила с нея договор за наем и към момента тя дължи 803 лв. След като самозапалването не се осъществи, майката и децата, както и Петко Асенов, са отведени във Второ РПУ.

НКЖИ е уведомила Агенцията за закрила на децата, че след събарянето на сградата има опасност семейството да остане без дом, а кметицата на район Подуяне е заявила, че ще търси къде да приюти семейството, съобщиха от инфраструктурната компания.