Лидерът на БСП Корнелия Нинова поиска прокуратурата да оповести публично имената на всички политици, които са получавали пари от КТБ.

Вчера от държавното обвинение уточниха, че има 24 отделни дела за такива политици. Главният прокурор Сотир Цацаров обаче отказа да даде имената им, но поясни, че те ще излизат едно по едно, след като случаите влязат в съда. По думите на Цацаров те вече са 23, защото един обвинителен акт за данъчно престъпление вече е внесен в Софийския градски съд.

Малко по-рано днес стана ясно, че делото КТБ няма да бъде разпределено до края на деня в Специализирания наказателен съд заради повреда в сървъра, предде bTV. В същото време стана ясно, че специализираната прокуратура е повдигнала обвинение за данъчно престъпление на Соня Колтуклиева, твърди БЛИЦ. Новината била потвърдена от два независими източника.

Журналистката е привлечена като обвиняема по отделени материали от мега делото "КТБ". По време на разследването стана ясно, че тя е получавала едри суми от банкера беглец Цветан Василев и не е плащала данъци върху парите. Ако вината й бъде доказана, тя може да прекара до 5 години в затвора.

Колтуклиева е една от гравитиращите около Цветан Василев персони, които са били щедро черпени в замяна на различни видове услуги. Списъкът на получателите на пари от Василев е изключително голям и тепърва ще излизат на бял свят много истини. Спецпрокурорите имат неоспорими данни и за други общественици, социолози, които работят на поръчка и политици, които са били финансирани задкулисно от афериста Цветан Василев.