На днешната дата - 20 юли, живият светец дядо Добри празнува своя 103-и рожден ден. Той е роден през 1914 г. в с. Байлово под името Добре Димитров Добрев, но за много хора е известен като „светеца от Байлово“.

Дядо Добри не помни детството си, но помни добре сватбата си през 1940 г. Има четири деца, но надживява две от тях. Една от дъщерите му се грижи за него и за малката му къщичка в църковния двор на селото.

По време на бомбардировките над София през Втората световна война близо до дядо Добри пада снаряд и почти го лишава от слух.

Около 2000 г. той решава да дари всичките си имоти на църквата и така заживява в малката пристройка на църквата на Байлово. Дълги години всеки ден ходи пеша до столицата, където събира дарения за църкви и манастири. През 2005 г. дарява 10 хил. лева за църквата „Св. Кирил и Методий“ в Байлово. Две години по-късно дарява 25 хил. лева за реставрацията на Елешнишкия манастир и църквата на село Горно Камарци.

През 2008 г. Дядо Добри дарява средства за ремонт на църквата в Калофер, а през 2009 г. дава 35 700 лв. и на храм-паметника „Св. Александър Невски“ – най-голямото частно дарение в историята на катедралата.

Официално дядо Добри не е удостоен с почетни обществени звания, но има страница в интернет, създадена от хора, трогнати от делата му, а също така и широк кръг почитатели в социалната мрежа „Фейсбук“, пише vesti.bg. За него неведнъж са писали и големи международни издания.