Неврохирург е препоръчал синът на хотелиерите Ветко и Маринела Арабаджиев - Вълчо, да бъде опериран, тъй като лечението му с лекарства през последните 45 дни не е дало задоволителен ефект. 21-годишният младеж пиел противовъзпалителни медикаменти, които влияели зле на стомаха му, стана ясно в Спецсъда днес.

Арабаджиев-син има гръбначно заболяване вследствие на катастрофа, която е претърпял в Лондон през 2016 г., пише 24 часа. Защитата му представи днес в Спецсъда медицинска документация от изследвания и прегледи, извършени от 30 октомври 2018 г. досега. Адвокатите поискаха комплексна медицинска експертиза, която да каже дали здравословното състояние на Вълчо се е влошило в ареста и дали той може да остане задържан.

Съдия Антон Урумов обаче отхвърли това искане. Той уточни, че е работа на прокуратурата да "предприеме действия в тази насока". Заседанието по делото продължава с пледоария на адвокат Илиян Василев, който поиска съдът да отмени изцяло задържането му и да не взима никаква мярка за неотклонение на Вълчо, тъй като вече 5 месеца срещу него не били събрани никакви доказателства.