Александър Георгиев Атанасов от Добрич, който е студент в Лондон, спешно се нуждае от средства за операция, съобщиха негови близки. Момчето е пострадало тежко при катастрофа на автобуса, с който е пътувало към университета.

Александър е втора година студент в London School Business&Finance. В петък е пътувал за университета, когато автобусът му е катастрофирал. При инцидента има шестима ранени, единият от които е Александър. В петък трябва да му бъде направена операция на главата, но тя струва 10 000 паунда. Застраховката покрива едва 3000 паунда.

Бащата на Александър е починал преди 15 години, а майка му Мария Атанасова е сътрудник в българското училище в Рим. Сумата за операцията е непосилна за семейството. Затова стартира кампания за набирането на средства. Колеги на майката вече са се включили, но се опасяват, че няма да успеят да осигурят сумата до четвъртък, пише Monitor.bg

В магазин „Хиполенд“ в Добрич е поставена кутия за дарения.

Открита е и дарителска сметка към БЧК-Добрич, по която всеки, който иска да помогне на момчето, може да преведе средства:

ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА БЧК ДОБРИЧ

UniCreditBulbank клонДобрич с

BIC CODE UNCR BGSF

IBAN BG 86 UNCR 96601006277714

ЗА ЛЕЧЕНИЕ НА АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ АТАНАСОВ