Марешки иска нов референдум! Този път за излизане от НАТО

Според лидерът на „Воля” Европа е ограбила българския народ

03.05.2018 15:30 1255 0
Марешки иска нов референдум! Този път за излизане от НАТО

Лидерът на партия „Воля” Веселин Марешки обяви, че партията му ще започне лансирането на идеята за референдум за излизането на България от НАТО”, предаде БНР.

„Това ще бъде една от големите ни инициативи в кампанията за европейските избори. Ние считаме, че НАТО на практика нищо не ни дава, а ни ограбва”, посочи още Марешки. По думите му в момента се говорело за няколко милиарда и за една безсмислена купчина желязо, от която „българският народ нищо няма да види”.

„Ако НАТО иска да бъде наш партньор, те спокойно могат да ни подарят няколко самолета, а не последните български пари от най-бедната държава в Европа да ги изсмучат и на практика да хвърлят народа в още по-голяма бедност”, допълни той.

Според лидерът на „Воля” Европа е ограбила българския народ. По думите му Европа ни е забранила да изградим нова АЕЦ, както и да участваме в „Южен поток”.

„Нас вместо да ни направят мост към Русия и Изтока ни правят преграда към тях”, смята Марешки.

Той заяви също, че според него ЕС повече прилича на Съветския съюз – „с един феодал отгоре, някакъв диктатор и отдолу послушни републики, послушни поданици”.

Веселин Марешки участва в среща на десни политически лидери, чийто домакин беше лидерът на Френския национален фронт Марин Льо Пен.

Изказванията на лидерът на „Воля” предизвикаха светкавична реакция от лидерът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов.

„Трябва да бъдем категорични и много ясни – България няма как да започне каквато и да е било процедура по излизане от НАТО, защото НАТО е част от националната сигурност”, категоричен е Цветанов.

Той каза, че е изненадан от позицията на Марешки, тъй като тази тема никога не е била позиция на партията му.

„Подобни анонси могат да доведат само до определени спекулации в публичното пространство”, допълни още Цветанов.

Изпрати новина