За пореден ден в столицата се изля порой, а небето бе осветено от множество светкавици. Стихията наводни мазета и подлези и отвори работа на екипите на пожарната. 

Най-сериозно е положението в Бистрица, където улиците буквално се превърнаха в реки.  Без ток пък останаха кварталите "Малашевци" и "Връбница", както и селата Волуяк, Негован, Житен и Чепинци.

От ЧЕЗ уточниха, че захранването на всички места на територията на Столична община ще бъде възстановено до 17.30 часа.

Мълния удари трафопост на кръстовището на булевард "Константин Величков" и улица "Симеон", което предизвика пожар. На място е изпратен екип, който да овладее ситуацията, съобщава БНР.

Общо 20 са сигналите, подадени в пожарната след проливния дъжд. Повечето са за наводнени улици и подлези. Има и няколко сигнала за паднали дървета на пътното платно. Няма пострадали хора.

Шест екипи на дирекция "Аварийна помощ и превенция" на Столична община извършват обходи на терен във връзка с валежите и реагират на сигнали. Екипите са отработили сигнали за завиряване на улици в район "Витоша", "Илинден". Наблюдават се критични места на реки и водни обекти.

Във връзка с обилните валежи над София временно бе затруднено движението на тролейбусите по линия 6 и 7 през кръстовището на бул. "Петър Дертлиев" и ул. "Вл.Динчев" поради завиряване. Движението е възстановено, след като екипи на пожарната бе изпратени на място.

В следващите 2 дни синоптиците също очакват валежи и гръмотевични бури като на места в Западна и Централна България те ще са интензивни.

Снимка: Боян Борисов