Четири деца и тяхната майка останаха на улицата, след като бащата ги изоставил и прогонил от дома им. 29-годишната Боряна, майка на малчуганите, е била принудена да спи по пейки, докато намери подслон за децата си. Малчуганите са на 3, 4, 5 и 7 години и въпреки трудностите, пред които се изправят толкова малки, се усмихват и рецитират стихотворения.

В дома им дълго време не е имало обзавеждане, храната не е стигала, а майка им трудно осигурява и елементарни условия за живот.

"Боряна работи в цветарски магазин и е принудена да взема децата със себе си, за да не ги оставя сами. Най-голямото дете чисти, готви и пере, за да помага на майка си. Децата са изключително умни - рецитират стихотворения и имат буден ум. Знаят, че животът им е труден, но се усмихват", разказа пред "България Днес" Джоана Нуамеруе, която разпространи в социалните мрежи историята на 4-те изстрадали деца.

След публикацията й десетки хора започват да даряват дрехи и покъщнина, които до тогава Боряна и четирите й деца нямат.

За щастие, най-голямото дете е вече записано в първи клас и добри хора са осигурили дрешки на детето. Съвсем скоро и малките ще тръгнат на детска градина, което за съжаление означава допълнителни разходи.

"Надявам се историята им да достигне до Столичната община и да се задействат, осигурявайки им общинско жилище. Те ще си плащат наема, а освен това са чисти и спретнати. Благодарна съм, че много хора се отзоваха, но имаме още с какво да помогнем на тези изстрадали хора", добави Джоана.

Тя е разкрила сметка, на която всеки, които иска да помогне на децата:
BG82 PIRB 8003 4606 5237 28
Джоана Нуамеруе

Сметката е на нейно име, като Нуамеруе гарантира, че ще снима и прави отчет на всеки преведен лев, за да е прозрачно всичко, като пълен отчет дава в създадената Facebook група.