Специализираният наказателен съд отложи делото срещу отстранения бивш кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева. Причината е, че липсва  цялата документация по делото. Поради това делото се отложи за 21 януари от 13.30 ч., а на 11 януари ще бъдат изслушвани СРС-та.

Иванчева, нейната заместничка Биляна Петрова и бившият кмет на "Младост" Петко Дюлгеров  са обвинени във взимането на подкуп в особено големи размери за издаване на разрешително на строеж. СРС-тата, които искат защитата ще бъдат изслушани в петък.  Очаква се апелативните магистрати да решат дали да върнат в ареста а Иванчева и нейната заместничка Биляна Петрова. Прокуратурата протестира промяна на мярката им за неотклонение. Двете бяха пуснати под домашен арест в края на декември 2018-та. Това се случи  8 месеца след като бяха задържани при зрелищна акция в центъра на София.

Пред медиите Иванчева и Петрова днес изразиха надежда, че домашният им арест ще бъде потвърден, за да могат да се лекуват и да подготвят защитата си.

Те отхвърлиха твърденията, че зад тях стои политическа партия. "Успяхме да разбутаме статуквото, да намерим доста измами за милиони, развалихме комфорта на управляващите и държавността, така че има съвсем основателни причини да бъдем дискриминирани и отстранени", каза Десислава Иванчева. Петрова отбеляза, че не е било обсъждано между тях участие в кметската надпревара за София.

Преди да бъде отложено заседанието днес Биляна Петрова каза пред съда, че с Иванчева не са успели напълно да се запознаят със СРС-тата за следващото заседание. Тя допълни, че е открила разминаване в тях и даде пример, че на едно място тя казва - "не искам да ходя в центъра", а било записано "не искам десет процента".