В истински кошмар ще се превърне прибирането в София след 16 ч. за шофьорите, които идват от магистрала "Тракия" . Точно тогава е насрочен протест на собственици на терени в квартал "Горубляне". Демонстрацията от 16 часа ще блокира кръстовището на "Цариградско шосе" с улиците "Павел Красов" и "Димитър Пешев".

Очаква се това да стане в един от пиковите моменти на засилен трафик, което означава стотици коли да бъдат заклещени на основната пътна артерия.

Участниците в кварталния протест са недоволни от решението на Столичната община да се прави парк върху техни терени. Те настояват за обществено обсъждане и ако се стигне до изграждането на парк, столичната управа да им плаща наем.

При първия протест през февруари жителите посочиха като причина за недоволството и липсата на детски площадки, на канализация и градски транспорт.

Собствениците водят четири дела в Страсбург. Сезирали са и главния прокурор, че Столичната община умишлено блокира процеса на възстановяване на собствеността. В същото време върху взетите им частни земи се дава право на строеж на частно училище и са изсипвани строителни отпадъци, за които са предупредени, че трябва да бъдат изчистени, става ясно от публикациите в социалните мрежи.

Там вече вървят и гневни спорове дали е оправдано претенциите на шепа хора да превръщат в ад прибирането в столицата на хиляди шофьори.