Депутатите избраха Цвета Караянчева за председател на парламента. Преди това Димитър Главчев подаде оставка след скандал с опозицията.

"Днешното решение на Главчев беше неизбежно и правилно". Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, минути след като той подаде оставка. 

"Краят на председателството на Главчев е и предизвикателство за всички нас. И е тест за политическа зрялост – дали сме готови да поставим ново начало на парламентаризма", допълни Нинова, която преди дни призова парламентарният председател да се оттегли.

Подадената оставка беше коментирана и от премиера Бойко Борисов, предаде Нова. 

"С колегите доста поговорихме. Ясно е, че това е добре обмислен план на опозицията, но винаги съм твърдял, че държавата ни е по-важна от всичко и стабилността в нея”. С тези думи министър-председателят Бойко Борисов коментира решението на председателя на Народното събрание Димитър Главчев да подаде оставка. 

Междувременно ВОЛЯ заплаши, че няма да участва в нито едно заседание и ще напуска винаги парламентарната зала, докато Иво Христов от БСП не си подаде оставката. Това заяви лидерът на партията Веселин Марешки.

Според варненския бизнесмен има двоен аршин, с който се гледа на действията на всеки един човек. Той визира изказването на депутата от БСП Иво Христов, който заяви, че 80 % от българите са „дебили“.

„Ние от ВОЛЯ никога няма да си позволим да обиждаме нито един български гражданин, независимо дали е симпатизант на опозиция или извън парламентарни партии“, посочи Веселин Марешки.