9-годишното русначе, което бе ранено при спускане от екстремна пързалка в аквапарк край Равда, вече си е у дома в Москва. Малката Елизабета е изписана в добро състояние от УМБАЛ Бургас и веднага е отлетяла за родината. Лекари буквално спасиха живота на детето, оперирайки по спешност разкъсаното му влагалище, вследствие на което то бе загубило голямо количество кръв. След интервенцията момиченцето бе прехвърлено в отделението по гинекология, където остана близо седмица.

Русначето пострада при спускане от най-екстремната пързалка на аквапарка, в който отишло със свои връстници и учителка, пише 24 часа. При падането в басейна силна струя вода наранила девствената ципа на момичето и предизвикала разкъсване на влагалището. Още докато се спускало, детето усетило болки в долната част на корема, получило и кръвоизлив.

Междувременно в районната прокуратура в Несебър бе образувано досъдебно производство, което все още е срещу неизвестен извършител. Назначени са няколко експертизи, установява се чия е вината за ужасния инцидент. Пързалката бе запечатана за няколко часа, а след това бе въведена забрана по нея да се спускат непълнолетни и хора под 152 см височина.

От мениджмънта на водния атракцион заявиха, че най-вероятно русначето не е изпълнило инструкциите да се спуска със "заключени" ръце и крака по екстремното съоръжение. От там отрекоха да е имало друг подобен инцидент, но очевидци твърдят, че десетина дни преди случая с московчанката, по подобен начин на същото място е пострадало 10-годишно украинче. То също е било прието в бургаската болница с разкъсвания на влагалището.

Травмите били такива, че първоначално е започнало разследване за изнасилване. Едва след случая с 9-годишната Елизабета е станало ясно, че украинчето е пострадало по аналогичен начин. Най-вероятно до дни случаят ще бъде прехвърлен на прокуратурата в Несебър и двата инцидента ще бъдат обединени в едно досъдебно производство, казаха запознати.