Кметът на столичната община "Младост" Десислава Иванчева заяви преди съдебното заседание за мярката й днес, че не помни кой е Александър Ваклин - бизнесменът, подал сигнал срещу нея за искан подкуп.

"Тоя образ не го помня", заяви тя пред журналисти, въпреки че каза, че се е срещала два пъти с него. Единият път е било наскоро, тъй като Ваклин, по думите й, искал да строи детска площадка в квартала, а тя приемала добре всички такива инициативи. Отрече обаче тя самата да му е поставяла искането да строи площадката. Преди това се е виждала с него отдавна и не помни по какъв повод.

Иванчева и заместничката й Биляна Петрова обясниха, че не бавят умишлено преписки, а тъй като общината не е просто пощенска кутия, ги проверяват щателно и затова имало забавяне. Петрова се оплака, че в общината имало недостиг на кадри.

Иванчева каза, че се е срещала и с Петко Дюлгеров, сочен от разследващите за посредник при предаването на подкупа, а това е ставало в общината, т. к. като бивш неин кмет той е идвал да се вижда с бившите си колеги.

Двете казаха, че е заигравка на прокуратурата твърдението, че са срещали с Дюлгеров по кафенета в София, пише Дневник. Делото започна след като камерите бяха изнесени от залата заради това, че Дюлгеров не желае да бъде сниман.