Полицейският синдикат отказа предложението на премиера Бойко Борисов да ползва един от бордовете, запазени от правителството за периода на председателството на Съвета на Европейския съюз, но в замяна на това поиска среща с него.  Скандалът избухна вчера, когато бил свален билборда, поставен от СФС на МВР близо до стадион "Васил Левски". 

В него  СФСМВР обявяват пред гостите и делегатите на европредседателството за унизителните условия на работа на българските полицаи. В него те съобщават , че средната заплата на българския полицай е 340 евро. бордът бе поставен преди няколко дни, а вчера изненадващо бе свален от фирма "Метрополис". В отговор на това премиерът Бойко Борисов обяви, че е разпоредил на министър Лиляна Павлова да преотстъпи "колкото искат билбордове" от рекламата, която правителството е платило за европредседателството.

От Федерацията оценяват изключително високо този жест на правителството за възстановяване на една несправедливост, но заявяват че няма да се възползват от това предложение. Те смятат, че в момента е много по-важно да бъде решен проблемът с ниските възнаграждения на служителите в МВР, които водят до сериозна демотивация на работещите в системата, правят професиите „полицай“, „пожарникар“ и „спасител“ неатрактивни и занижават качеството на услугата „сигурност“, която доставя МВР. 
Представителите на СФСМВР заявяват, че предпочитат на планираната на 11.01.2018 среща с министър-председателя на Република България да бъдат решени устойчиво проблемите с ниското заплащане на работещите и да се обсъдят възможностите за изготвяне на стратегия за обществен ред и сигурност и реформиране на МВР с хоризонт 2030. 
От Федерацията отдават много по-голямо значение на това, отколкото на един билборд. По-рано днес управителят на фирмата Метрополис, коментира, че той е свален заради несъответствие с договор за реклама. Тихомир Младенов дори определи нарушаването на договора като саботаж.