Поредният протест на жителите на столичния квартал "Горубляне" запуши за повече от час движението по най-натоварения софийски булевард "Цариградско шосе" и в двете посоки. Участниците в живата верига недоволстват от решението на столичната община да отдели терени за зелени площи, но без да обезщети собствениците на парцелите.

Протестът отново предизвика огромни задръствания на изхода на столицата. Наложи се от 17 до 18 часа пътната полиция да отбива движението на излизащите от София от връзката с квартала, а на влизащите в столицата от светофара при двореца "Врана". Част от протестиращите отказаха да освободят платното, заради което полицаи ив съставиха актове.

 

"От 23 години плащаме данъци за терените си, които обаче не можем да използваме, а сега Столичната община е решила върху тях да разположи нов парк в "Младост" - "Източен", възмущаваха се участници в протеста. Гневни шофьори пък призоваваха горублянци да спрат да запушват "Цариградско шосе" всяка неделя, а да ходят да правят митинги в центъра.