ГЕРБ ще внесе официален сигнал срещу депутата от БСП Таско Ерменков заради скандалния му пост във Фейсбук за "опасната" вода на София. Ерменков е публикувал провокативно съобщение в социалните мрежи. От управляващата партия реагираха мигновено и депутатите от ГЕРБ Станислав Иванов и Александър Иванов обявиха, че сигнализират прокуратурата и ДАНС за фейсбук статус на народния представител от левицата.

Двамата депутати и председателят на екологичната комисия в Столичния общински съвет Лорита Радева опровергаха на извънреден брифинг вчера в централата на партията информацията за отравяне на питейната водата на София, пише Блиц. Радева посочи, че всички изследвания, които се извършват денонощно на питейната вода на столицата, не показват отклонение в качеството ѝ.

По всички данни на лабораторни изследвания, които осъществява „Софийска вода”, отсъстват каквито и да е основания да се твърди за промяна във физико-химичните, органолептичните и микробиологичните качества на водата на София, каза Радева.