Галина Георгиева е новият член на Съвета за електронни медии от квотата на парламента.  Тя бе предложена за поста от председателя на комисията по култура и медии и депутат от ГЕРБ Вежди Рашидов, а в зала получи подкрепата 97 народни представители. Освен съпартийците на Рашидов, за нея гласуваха депутатите от ДПС и един от "Воля". Против бяха БСП, "Обединени патриоти" и седем от Воля", но събраха общо 57 гласа,а 24 се въздържаха.

Георгиева трябва да заеме мястото на бившия червен депутат Иво Атанасов, чийто мандат изтича.

Новият член на медийния регулатор е бакалавър по икономика от Университета за национално и световно стопанство (УНСС), а професионалният си опит е придобила работейки в редица медийни и телекомуникационни компании. Към настоящия момент работи в дружеството за колективно управление на авторските и сродните им права ПОФОН.

Другият кандидат бе Ия Петкова-Гурбалова, издигната от БСП, но тя не получи необходимия брой гласове. Съгласно Закона за радиото и телевизията медийният регулатор се състои от петима членове, от които трима се избират от Народното събрание и двама се назначават от президента.

Александър Симов от левицата остро се възмути, че опозицията е загубила своето представителство в регулатора: „До момента в СЕМ представителят на парламентарната квота беше от опозицията. Осигуряваше нормална работа на този орган. Сега в момента мандалото хлопна и отново осигури пълна диктатура на единодушието“.

Професор Станислав Станилов от „Обединени патриоти“ упрекна и двете кандидатки: „Аз зададох на тези двете момичета един въпрос, те не можаха да ми отговорят абсолютно нищо. Те не разбраха какво ги питам. Толкова падна нивото, че аз просто нямам думи“.

ДПС и ГЕРБ отново доказаха, че управляват в коалиция, заяви още Симов след избирането на Георгиева в кулоарите на парламента. Той изрази позицията на социалистите, че цензурата в медийния регулатор става все по-голяма: „Делян Пеевски превзе и СЕМ. ДПС и ГЕРБ отново проявиха своята коалиция и настаниха в СЕМ поредния кандидат, удобен за Пеевски… В момента сложиха една удобна марионетка, която ще изпълнява точно това, което ѝ кажат. Политическите андроиди в СЕМ се увеличават с един и гласуванията там ще стават все по-единодушни“.

Вежди Рашидов, чието предложение е новият член на СЕМ, категорично отрече обвиненията: „Ако има някой в този парламент, който да е изказал публично позицията си за Пеевски, това съм аз. И това говорене не е ползотворно и не е хубаво. Аз съм имал мъжеството да кажа много неща, помните добре или не помните това. Такова говорене не е опозиционно, то не е градивно, а е обидно. Не бива да го прави Сашо, Сашо е умен човек, когото аз безкрайно уважавам за това, че е интелигентно момче, но тази форма на говорене обижда едни млади момичета“.

„Изборът на новия член на Съвета за електронни медии не е политически, нито е взет под формата на натиск“, коментира от своя страна депутатът от ДПС Велислава Кръстева.

„Ами аз имам много кратък коментар, колеги, това е израз на висша политическа безпомощност подобен коментар и го доказва опитът да си измиват ръцете с нашия колега Пеевски или с ДПС, което те правят обикновено, когато претърпят политически провал“, каза още Кръстева.