Голяма опашка се изви пред националния стадион "Васил Левски", където футболна България се сбогува с легендата Иван Вуцов.

Знаменитият защитник и треньор издъхна на 79 години на 19 януари. Сред първите, които дойдоха за поклонението във фоайето на стадиона беше един от кумирите на запалянковците на Левски Наско Сираков. 

Президентът на БФС Борислав Михайлов дойде заедно с "екзекутора на "петлите" от 1993 г. и настоящ член на Изпълкома на футболната ни централа Емил Костадинов. Малко по-късно дойде Божидар Искренов-Гиби, когото синята агитка наричаше "Радостта на народа".

Спортният министър Красен Кралев коментира пред медиите, че Иван Вуцов е сред хората, които ичат най-голям принос за българския футбол, особено с успехите си като треньор.

 

Бившият държавен глава Петър Стоянов, известен като голям фен на пловдивския Ботев, също беше сред дошлите да се сбогуват с Вуцов.

Сред ветераните, които чакат ред да стигнат до ковчега, има представители и на вечния съперник на "сините" от ЦСКА като Пламен Марков, който сега е спортен директор на "армейците".

 Едва сдържайки сълзите си напусна поклонението другата голяма легенда на родния футбол Димитър Пенев, който беше съперник на Вуцов на терена и като треньор.

 

Бившият собственик на ФК Левски адвокат Тодор Батков коментира огромните заслуги на Вуцов за клуба.

По-късно днес, от 12:30 часа в софийския храм „Света София“, ще бъде опелото. След новината за кончината на Вуцов от Левски обособиха кът за отдаване на почит в Сектор А на стадион „Георги Аспарухов“, където също стотици фенове почетоха едно от най-големите имена на родния футбол.

Очаквайте подробности от сбогуването с големия Вуцов

 

 

Даниел Боримиров също дойде да се сбогува с Вуцов