С  няколко хвърлени домати и яйца по фасадата на Министерски съвет и четирима арестувани завърши организираният от гражданско обединение „Боец” протест. Свиканата във Фейсбук акция за 16 часа беше под надслов "Има кой да ви накаже".

Той беше заимстван от репликата на Цветан Цветанов в последното издание на тв предаването "Панорама", в което той заяви "Не се чувствам наказан, защото мен няма кой да ме накаже".

Въпреки агитацията в нета, самият протест събра около 50-60 души. Участниците скандираха „Оставка” и призоваха кабинетът на Борисов да си ходи, заедно с главния прокурор Сотир Цацаров, заместника му Борислав Сарафов, шефа на комисия „Антикорупция” Пламен Георгиев,  както и Цветан Цветанов.

Лидерът на „Боец” Георги Георгиев и още няколко активисти се редуваха да държат речи с мегафон, докато други вдигаха плакати.  

Половин час след началото на протеста четирима добре сложени младежи извадиха пликове с яйца и домати. Последва канонада по фасадата на „Дондуков” 1. До по-сериозен екшън не се стигна, защото полицията се намеси и ги задържа заради предизвикването на безредици.

 

Арестуваните бяха отведени в Пето Районно управление, където ще останат за 24 часа.  По-късно стана ясно, че задържаните имат криминални досиета.