Сагата с бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев продължава. Въпреки че вече е на свобода и излезе от затвора в Пазарджик предсрочно, ексградоначалникът на курортното градче не се е възстановил напълно от скандала. Той се лекува при психиатър, който редовно посещава, разкриха източници, близки до Евстатиев.

Сега Евстатиев живее в Пазарджик, един-единствен път бившият кмет си отиде в родната Стрелча. Тогава, преди повече от два месеца, той се разходи из града, посети бащината си къща, която е празна, тъй като възрастната му майка е в старчески дом, видя се с брат си-адвокат Динчо Евстатиев и с роднини и приятели.

„От тогава не е стъпвал, чакаме го да се възстанови напълно и да си стане пак същия бохем, какъвто го помним, но не знаем дали ще има сили за това. Престоят в затвора и този скандал му нанесоха големи емоционални щети. Беше полудял първата година, добре, че адвокатката му тогава натисна за лечение, иначе нямаше да се оправи“, споделиха пред Блиц негови близки.

Припомняме, че Иван Евстатиев бе осъден на 4 години затвор заради изнасилването на ученичката Ирена Белухова. Той не призна вина, твърдеше, че секс е имало, но е бил доброволен и не е имало изнасилване. Днес девойката е красива студентка, а всички в малкото градче се надяват скандалът вече да бъде забравен и потушен.