Девети пореден ден продължава търсенето на 16-годишния Кристиян, блъснал туристи край Триград и избяга. Издирването на момчето беше затруднено от неблагоприятните метереологични условия в последното денонощие. Заради валежите и мъглата на 16 юли доброволците не влязоха в гората, за да търсят Кристиян.

Надеждите на хората, които го търсят, намаляват с всеки изминал ден, съобщават от БТВ. Според хората в Триград, колкото и добре да познава района, за 16-годишното момче е много трудно да оцелее осем дни в гората.

Съмнение, че Кристян може да издържи в гората при лошите условия прояви кметът на Триград Цветан Славков. Той отбеляза, че вчера близо 20 часа е валял дъжд, а спада в температурите през нощта е стигнал до 7-8 градуса и било "немислимо" млад човек с къси дрехи да издържи.

Кметът на селото отправи апел към хората от района: Всички възрастни хора, ако го укриват, просто да излезе. Да разберат, че той не е престъпник и не е направил нищо толкова застрашаващо живота му. Всички грешим. Днес сутринта е седем градуса, вчера цял ден валя и  просто няма как да оцелее в гората при тези ниски температури. Затова са и нашите съмнения, че някъде живее в домашна обстановка и дано да е така, да е жив, каза Славков.

Припомняме, че Кристиян помете четирима туристи в района на родопското село Триград на 10 юли, след което избяга. Стана ясно, че ученикът е шофирал без книжка. 16-годишното момче беше издирвано с листовки и термокамери.

Младежът беше обявен за общодържавно издирване. Включилите се в издирването му се притесняват за състоянието му, тъй като той е без храна и леко облечен за планина.