Две петокласнички от СУ „Свети Климент Охридски" в Пещера бяха отличени за доблестната им постъпка. Симона Етова и Селин Айдън са ученички в СУ „Свети Климент Охридски” в Пещера, но са родом и живеят в Брацигово.

На 14 май двете деца забелязали на улицата загубен мъжки портфейл. Взели го, установили, че вътре има неголяма сума пари, доста лични документи и незабавно подали сигнал на телефон 112. С тях се свързали служители на полицейското управление в Пещера и двете момичета предали загубените вещи на полицаите.

Органите на реда бързо се свързали със собственика им, който бил много доволен от щастливата развръзка. Мъжът работел в чужбина и загубата на личните документи щяла да му донесе много затруднения и неудобства.

Днес в присъствието на техните съученици и преподаватели Симона Етова и Селин Айдън бяха отличени за достойната си постъпка. Началникът на „Криминална полиция” в РУ-Пещера старши инспектор Христо Георгиев връчи на децата почетни грамоти на полицейското управление.

Той изрази благодарността на всички служители на управлението и заяви, че постъпката им е достоен пример за подражание от страна както на възрастните, така и на тийнейджърите.